2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

28 de des. 2017

SESSIÓ 24/01/2018: (Sessió ESCAC)

L’EscolaSuperior de Cinematografia i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) organitza un Màster de Cinema Documental i Societat per tal de formar professionals del món audiovisual o bé de les ciències humanes i socials en la plasmació fílmica de la realitat social que ens envolta.
L’objectiu és oferir a l'alumne les principals eines del llenguatge documental, per tal que pugui trobar el seu propi camí creatiu i desenvolupar les seves pròpies obres audiovisuals, fent-les viables i visibles
Aquests trets són presents en el projecte seleccionat, realitzat per una alumne del Màster i produït per ESCAC Films, que ens dona a conèixer un àmbit poc coneguts del nostre país ressaltant-ne, més enllà de la seva localització, els trets universal i humà.

ENTRE LA OLA Y LA ROCA

Durada: 89 minuts
Llengua: diàlegs en gallec i castellà
Producció: ESCAC Films, 2017

EQUIP TÈCNIC
Direcció: MANUEL LÓGAR
Guió: MANUEL LÓGAR
Director de Fotografia: MAEL SANTIAGO, en color
Muntatge: MANUEL LÓGAR
Director de Producció: DAVID SCHONWALD
Disseny de so: MARTÍ ALBERT / POL PLANA / JÚLIA BENACH
Musica: NICOLO PAGANINI.


SINOPSI
A Muxía, a la Costa da Morte gallega, els percebeiros es juguen la vida cada dia passejant-se en precari equilibri per penya-segats i illots, a la recerca del preuat marisc les vendes del qual els permetran malviure.
Una magnifica fotografia ens permet gaudir de la bellesa salvatge d’aquest peculiar paisatge, una vora de mar agresta i accidentada, batuda a cada moment per marors i tempestes. Enmig de les onades, sovint violentes, l’home tant fràgil com resistent, sobreviu.
Els concisos testimonis dels percebeiros palesen la duresa d’aquesta quotidianitat. Un treball de persones vivint al límit, tant econòmic com vital. Certament, no tenen una vida fàcil, la seva fràgil economia es veu contínuament amenaçada per factors diversos i la seva posició social es situa quasi be al marge. Ens ho expliquen molt bé tots aquells que intervenen en el documental: María Carrera, Félix i Ramón Vilela, Ángel Lema, Toñico Haz, Pi, Pablo Fernández, Mª del Mar Campos, amb les seves paraules.
Tretze anys després de la tragèdia del Prestige, aquest documental reflecteix la relació actual entre l'home i el mar, l'home i el seu entorn.


El director, Manuel Lógar va néixer l’any 1993 a la Coruña. Ha cursat els seus a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Interessat per la direcció i el muntatge, s’ha especialitzat en documentals i aquest film és el seu projecte de grau i opera prima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada