2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

28 de des. 2017

SESSIÓ 19/01/18 ( Sessió Retines)

Per tal de dur a terme la mostra Miradocs, el Barcelona Espai de Cinema col·labora habitualment amb altres entitats i amb el món acadèmic i una d’aquestes entitats amb és el Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC).
El CEESC va crear la comunitat “Retines”, una web oberta a tots aquells que vulguin contribuir a crear un recull de treballs, recursos i projectes audiovisuals que tinguin una òptica socioeducativa; i de totes les obres presentades cada any, aquelles millor valorades reben el premi Retines.

Al Miradocs d’aquest any volem mostrar les obres millor valorades dins els Premis Retines 2017.

Presentació i col·loqui a càrrec d’algun membre del Col·legi d’Educadors de Catalunya



SOMATICHE

Realització: Gem Bernadó
Catalunya, 2015- 54 mins. 42 s.

SINOPSI:
Documental realitzat en col·laboració amb el Centre Penitenciari Quatre Camins en el que es mostra el treball al voltant de les emocions i la presa de consciència de l’estat amb quatre interns del centre, a través de l’hipoterapia.
Els cavalls i el paisatge esdevenen protagonistes, juntament amb els interns, de la proposta.


SOMNIS I DRETS

Realització: Escola Collasso i Gil
Col·laboració musical: Grup La Llama i Andreu (DJ Lámina)
Catalunya, 2016 – 3 mins. 7 s.
SINOPSI:
A partir de la visualització del documental “Camí a l’escola”, els professors i alumnes del Collasso i Gil, al barri del Raval, treballen els paral·lelismes amb els protagonistes d’aquell documental, posant en valor allò que té el barri on viuen. I ho fan a través de la música, creant un rap amb quina lletra descriuen el seu dia a dia al Raval.

PAIDÓS

Realització: Fundació Pere Tarrés
Projecte Paidós: Cáritas Diocesana de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés
Catalunya, 2016 – 6 min. 25 s.

SINOPSI:
Amb elements senzills i plens d’originalitat aquest documental ens apropa a un projecte d’acompanyament a famílies al barri de Roquetes.
El projecte s’adreça a famílies en situació de vulnerabilitat, enfortint les seves capacitats a través d’una intervenció integral (tots els membres de la família participen en el projecte), i intensa (es programen accions cada dia de la setmana).

LA LLUNA, LA PRUNA

Realització: El Botó Màgic
Projecte: Aspasim
Catalunya, 2017 – 1 mins. 6 s.
La companyia de contacontes El Botó màgic, formada per persones amb discapacitat intel·lectual, ens canten a través de llenguatge de signes i pictografies La lluna, la pruna, mostrant-nos que una cançó pot ser transmesa des de l’emoció i a través d’altres elements de comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada