2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

5 de des. 2012

SESSIÓ DEDICADA A PLATAFORMA DE DOCUMENTALISTES INDEPENDENTS DE BARCELONA (INDOC)



24 de gener 2013

L'associació de Documentalistes independents de Barcelona (INDOC) ens proposa les obres guanyadores de Foradcamp, Mostra de Cinema amb la Natura coordinada per INDOC, i organitzada per l'Ajuntament de Figaró-Montmany i el Parc Natural del Montseny

Amb la presència dels realitzadors

CAMPOS, MALLORCA
Catalunya, 2012 / 2’37’’ / sense diàlegs

Fitxa tècnica: Direcció i guió: Noemí Sjöberg; Producció / Distribució: Noemí Sjöberg.

Sinopsi: La directora ens submergeix en l’experiència d’observació de la natura tal qual és, tal qual ens arriba a cadascun de nosaltres. La càmera sobrevola els núvols apropant-nos-els i fent que no ens semblin tant inassolibles. La mirada baixa arran de terra per veure el pas del temps sobre un camp de blat, com va canviant de color dia rere dia inexorablement.
Un nen s’apropa a la natura sense modificar-la, els seus ulls miren al cel fascinant-se pel vol d’una bandada d’ocells que entra i surt de l’objectiu de la càmera, volent escapar de la nostra mirada… Campos, Mallorca; forma part d’una col·lecció de sis vídeos (Becoming beauty). L’obra està inclosa en una mostra de trobades atzarosos que té com a punt de partida indagar sobre el concepte de la bellesa des de la seva percepció sensorial. Moments d’atracció sobre objectes i l’entorn.


CAMÍ DE TERRA
Catalunya, 2012 / 17 minuts / català

Fitxa tècnica: Direcció i guió: Jordi Morató. Producció: Jordi Morató

En Josep ens mostra la poesia que hi ha a la natura: els colors, el vent caminant sobre la gespa, el so, … Vivim en el paradís i no ens n’adonem?  El documental ens trasllada a través de primers plans al món de la pagesia tradicional, el ser pagès com a vocació (perquè “se sent”). La barretina com a element accessori a un bon pagès, tot recordant a Mossèn Cinto Verdaguer.  La càmera ens apropa a reflexions sobre la vida, l’amor, el sexe, en els ulls d’un home de 79 anys que pensa en forma de poema, que s’evadeix perquè “la poesia et fa viatjar”. La poesia, de la realitat, en fa fantasia. El so de la natura, dels ocells, dels grills, ... ens dóna la benvinguda i ens acomiada com si aquests elements s’adonessin que el documental té un principi I un final.


MARCEL.LÍ DE L’HORTA
Catalunya, 201 / 30 minuts / català, castellà / subtítols: castellà

Fitxa tècnica: Direcció i guió: Rubén Margalló i Filippo del Bello, Producció I Distribució: Col.lectiu rucs

Sinopsis: Seguim les passes d’una cadira de rodes, en Marcel.lí ens condueix a l’horta. Primers plans de l’hort, s’obre el plànol i el protagonista s’adreça a la càmera, cridant l’atenció de l’espectador.
Coneixerem el que conrea en Marcel.lí, ens farà petites observacions sobre la natura i sobre els seus noms. Sentirem l’apropiament de la natura per part del protagonista d’aquesta història… Entorn urbà que lluita per mantenir l’espai rústic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada