2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

24 de des. 2013

SESSIÓ INAUGURAL. "GENERACIÓ PEGASO"


15 DE GENER 2014

GENERACIÓ PEGASO
Amb la presència de la realitzadora Isabel Andrés i Portí
2010.- Durada 55 min.

Nominat al Shanghai TV Festival al Magnolia Award - Best Documentary, Best Photography, Best Director. Nominat al Taiwan International Documentary Festival - Best Documentary

Direcció i guió: Isabel Andrés Portí: Producció: Diagonal TV i Televisió de Catalunya; Productor: Albert Sagalés; Direcció de fotografia: Georgina Ferrer; Muntatge: Simone Belisario; Direcció de producció: Alfons Teruel; Direcció de so: Elena Coderch; So directe: Elena Coderch

Aquesta és la història d’un grup d’amics, joves treballadors de la Pegaso -una de les empreses públiques de la automoció més importants del Franquisme- que units pels ideals, van arriscar les seves vides i el benestar de les seves famílies, per tal de donar la veu als treballadors, lluitar per la millora de les condicions de treball i les llibertats democràtiques.
Això, els va comportar greus conseqüències personals i familiars... Però malgrat tot, la Pegaso va ser pionera i un exemple en la lluita i obtenció de drets pels seus treballadors durant els últims anys de la dictadura i durant la transició política a Catalunya i Espanya.
Durant aquest temps van enregistrar alguns d’aquests moments amb una càmera de Super 8, ara un material inèdit i de gran valor, que coneixerem per mitjà de la mirada d’una de les seves filles dels protagonistes, la directora d’aquest projecte, que ens explica aquesta història més lligada al present del que ens podríem imaginar.
Un documental sobre Història, política, compromís, justícia, ideals, solidaritat i amistat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada