2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

14 de des. 2013

MASTER CLASS D’ÒSCAR PÉREZ “EL RETRAT EN EL DOCUMENTAL”


21 DE GENER 2014
El retrat cinematogràfic comporta una trobada amb l’altre. Autor i personatge s’exposen a un intercanvi emocional de naturalesa ètica i estètica. Un bon retrat diu tan o més del retratista que de la persona que està essent retratada. Per aquest motiu, resulta fonamental una mirada introspectiva que permeti un reconeixement propi i profund en l’altre. Volem proposar una immersió en l’art del retrat documental a partir de la mirada de diferents realitzadors contemporanis.  

Òscar Pérez. ( Girona , 1973 ) . Estudia cinema al London College of Communication. El 2001 s’instal·la · la a Barcelona , on realitza i produeix la major part de la seva obra documental . Imparteix classes magistrals i seminaris en el Màster en Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona i en el Màster de documental de l' ESCAC . És professor de documental de creació a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

La majoria dels seus treballs s'exhibeixen a la televisió pública. Primer en el programa Gran Angular de TVE per a Catalunya i, anys més tard, al Canal 33 de la Televisió de Catalunya en una sèrie de creació pròpia anomenada 'L'hort de Getsemaní'. Paradoxalment, el seu llenguatge es troba molt allunyat dels cànons del mitjà televisiu. Construeix la narració únicament a través de plans llargs i sostinguts i reemplaça el drama tradicional per una tensió permanent al llarg de la peça. No obstant això, la confiança en les persones a les que filma es tradueix en un acostament despullat de retòrica i judicis morals que converteix la seva obra en un projecte radicalment popular .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada