2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

2 d’oct. 2010

BARCELONA, CIUTAT DE CONFLICTES

24 de novembre 2010
Amb la presència dels directors Dan Ortínez i Marc Almodovar. 19,30h. La Casa Elizalde. Entrada Gratuïta


Barcelona genera conflictes que provoquen posicions contrastades, debats interminables. Aquesta sessió preten fomentar el debat sobre questions candents com els moviments veïnals i l'efecte del turisme a la nostra ciutat. Reivindiquem el documental de denúncia social i esperem que el debat amb els realitzadors sigui enriquidor i constructiu.

FILMS SEL·LECCIONATS PEL MASTER DE DOCUMENTAL CREATIU DE LA UAB I PER LA REVISTA ONLINE BLOG&DOCS


PER UN ULL DE LA CARA
Catalunya. 27'. 2008

Fitxa Tècnica: Direcció: Dan Ortínez Martí - Mario Osorio Arrascue; Realizació Entrevistes: Daniela Liendo Fluxá; Producció Daniela Liendo Fluxá: Guió: Daniela Liendo Fluxá / Dan Ortínez Martí / Mario Osorio Arrascue / Jesús Palacios López; Direcció de fotografia: Jesús Palacios López; Cámara: Dan Ortínez Martí / Jesús Palacios López; So directe: Mario Osorio Arrascue / Jesús Palacios López; Muntatge: Daniela Liendo Fluxá / Dan Ortínez Martí; Disseny de so: Daniela Liendo Fluxá / Dan Ortínez Martí; Música original: Pau Llonch Méndez /Bel Teatro Magico

Sinopsis: L'any 1990 els veïns i les veïnes del barri del Besós es van rebel·lar contra l'autoritat en una autèntica guerra urbana. Amb aquest antecedent, els realitzadors van a la recerca d'un home, víctima de l'època, per preguntar-li si val la pena lluitar.
A partir d'aquest objectiu, el documental fa un recorregut per la llegenda i la memòria col·lectiva latent d'aquest barri.BARCELONA THEMATIC PARK
Catalunya. 2008. 49’

Fitxa tècnica: Direcció: Marc Almodóvar; Banda Sonora: Xerramequ Tiquis Miquis, Bel Teatro Màgico i ATversaris.
Sinopsi: A la millor botiga del món no sempre hi llueix el sol. Milers de turistes visiten cada setmana Barcelona generant un impacte econòmic però també social i humà sovint no contemplat. La precarietat del treball turístic, la pressió imobiliària del sector hoteler o, també, la invisibilització dels problemes que una ciutat summament tematitzada provoquen, també visiten la ciutat. Problemes clàssics del capitalisme global que es reflexen en un dels principals sectors econòmics del país. "BCN Thematic Park" ens parla d'això... D'una ciutat anunci que es converteix dia rera dia en el darrer parc temàtic del mercat internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada