2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

23 de des. 2013

SESSIÓ PROPOSADA PEL MASTER DE DOCUMENTAL CREATIU DE LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA


17 DE GENER 2014

Amb la presència dels realitzadors

Les innovacions formals i conceptuals que experimenten en general els mitjans audiovisuals tenen al cinema documental, el seu banc de proves més efectiu. És en el si del mateix on les hibridacions entre diferents maneres, retòriques, tendències i procediments són més efectives i postren el seu veritable abast. El Màster de Documental Creatiu de la UAB va sorgir, fa més de quinze anys, intuint aquestes necessitats en un moment en el que un "nou" documental començava a ser realitat encara que amb perfils incerts. Aquests 2 documentals que presentem en aquesta sessió en són un clar exponent

LA CIUTAT TIPOGRÀFICA
Catalunya, 2012, Duració: 26 min.

Fitxa Tècnica:
Direcció: Igone Arreitunandia, Aitor Gametxo, Sabrina Grajales y Marina Thomé

Sinopsis:
Buscant l'identitat de les lletres es pot reconstruir l'identitat de les persones?
Com interactua la tipografia amb les persones? Em capbusso en un univers on les lletres es fonen, contraposen i finalment, afirmen identitats personals i col.lectives a la ciutat, preguntant-me amb quina em podria identificar.”
Una veu en off ens passeja per Barcelona parlant de les tipografies de la ciutat, les imatges, però, ens mostren persones. Les tipus de lletres és així com esdevenen tipus de persones... grans, minúscules, rectes, ... I així parlant de tipogafies, el documental ens parla de persones, dels seus records, de les seves emocions, de les seves vivències. Ens parla de la construcció de les identitats singulars i col·lectives. “La ciutat tipogràfica” ens proposa mirar les singularitats de les tipografies de Barcelona, per parar-nos a mirar les singularitats de les persones. Les lletres conformen paraules que a la vegada conformen frases que a la vegada conformen el text d’on subjeu el discurs i la modificació de només una alteraria tot el significat” No és això la societat?


FORA DE PÀGINA
Catalunya, 2012, Duració: 30 min.

Fitxa tècnica:
Direcció i guió: Elena Macián Masipo i David J. Moya Algaba

Sinopsis:

El so es fa cos, la carn esdevé vers i el directe cobra el seu màxim sentit. Vídeo, soroll, llum, distorsió, tecnologia, experimentació; tot això, unit i supeditat a la veu humana, l'autèntica protagonista.
Fora de pàgina proposa un viatge metafòric de la mà de la polipoesía, des de les cordes vocals fins als focus, on el so no troba límit. Aquest documental barreja qualsevol recurs al seu abast per provocar una agitació, una emoció en l'espectador. Aquí s'admet des del crit fins a l'abstracció, des del detall i el gest fins al visceral cara a cara. Mitjançant un acostament al fenomen del recital poètic descobrim objectes, fragments de vida dels seus protagonistes i les seves inquietuds.
Segons paraules d’en David J. Moya, un dels directors «El documental comença amb un to molt experimental, proper al vídeoart i a poc a poc va sumant elements. A partir d'una abstracció la història va creixent. La intenció era que la pel·lícula evolucionés d'una forma molt orgànica», 
En el fons, tot és poesia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada