2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

2 de des. 2014

INAUGURACIÓ AMB "A UN DÓLAR! A UN DÓLAR!"

14 DE GENER 2015

¡A UN DÓLAR¡, !A UN DÓLAR¡
Amb la presència de la realitzadora Maria Aguilera
2013.- Durada 55 min.

- Premio Producción Cortometraje Documental por el Consejo Nacional de Cinematografía del Ecuador, 2011
- Selección Cinema Room del Foro Urbano Mundial, WUF7, Medellín, Colombia, Abril de 2014
- Selección Festival Internacional "Encuentros del Otro Cine", EDOC13, Quito, Ecuador, Mayo 2014

Fitxa Tècnica: Direcció: Maria Aguilera Reche. Guió de María Aguilera Reche. Producció: Miguel Narváez. Protagonitzat pel Comerciants "informals" i "reubicats" de ciutats de Equador i Barcelona, així com artistes del carrer, acadèmics, funcionaris i ciutadans.

Sinopsi: El llargmetratge A un dòlar! A un dòlar! aborda el tema del comerç popular, especialment el "informal" que genera ocupació per a moltes persones excloses del mercat laboral però crea també problemes urbans relacionats amb l'apropiació de l'espai públic, amb el seu deteriorament i marginació, que són assumits per les autoritats locals desplaçant a les (us) comerciants dels carrers amb mesures de regulació del comerç i ordenament de l'espai públic.

L'aplicació de les noves normatives implica "reubicar" a les (us) comerciants des dels carrers altament comercials dels "centres històrics" a altres zones de la ciutat menys comercials.

A Quito, com en altres ciutats llatinoamericanes o europees, es privilegien els plans urbanístics que, dirigits per criteris econòmics, construeixen ciutats modernes, ordenades i segures, que els permet ser incloses en els circuits internacionals turístics i financers, prenent el "patrimoni cultural" com un factor més de producció. Barcelona està sent el model per aquestes altres ciutats del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada