2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

9 de nov. 2011

SESSIÓ PROPOSADA PER DOCS BARCELONA


19/01/2012
Amb la presència del realitzador Xavier Artigas

L’ÚLTIM VESTIT DE LA JÚLIA

Realització: Xavier Artigas i Diethield Meieru; Guió: Xavier Artigas, Diethield Meier; Fotografia: Alfonso Moral; Edició: Meritxell Colell; So: Martí Maymó, Joan Escriu; Productora: Parallel 40; Productor Executiu: Marta Castañé.
2009. 32 min.

La Júlia porta tota la vida cosint vestits pels gitanos de Gràcia. Creu que als 80 anys ja és hora de retirar-se i, per això, el vestit de noces de la Maritxi serà l’últim de la seva carrera. A través d’aquest encàrrec coneixerem l’ofici, la vida i l’entorn d’una dona que adora la seva feina i és capaç de fer autèntiques obres d’art amb el fil i l’agulla. És la història d’una paia a qui les dones gitanes estimen i aprecien més que a ningú.



Xavier Artigas. Sociòleg i artista visual. Ha estudiat i treballat varis anys a Alemanya i a França. Després de cursar el Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, comença a dirigir alguns reportatges i documentals que s'emeten a TVE, TV3 i al Canal 33. Destaquen l'episodi del programa Metropolis (TVE) sobre Art i Activisme, així com una trilogia de dones lluitadores per al Canal 33. El curt documental "L'últim vestit de la Júlia", guanya un dels premis de l'edició de 2011 de DocsBarcelona. També ha treballat com a assistent de producció per a la realitzadora Mercédes Álvarez i com a assistent de càmera per a Ricardo Íscar. Actualment, està a punt d'estrenar el seu primer llargmetratge com a realitzador i productor, en coproducció amb TV3: "NO-RES, vida i mort d'un espai en tres actes".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada